laikrodukas (little clock)

kaip ir priklauso, reikia gamintis laikrodį. štai šis objektas mane žadina rytais:

laikrodis

varomas uC ATMEL Attiny2313, 4MHz kvarcu, buzeris ir 3 kranamos AAA baterijos. joms pripildyti pridėtas LM317, su pastovia krovimo įtampa 4,4V, nes tingėjau kažką mandro daryti. o dydis išėjo kaip kreditinė kortelė ir truputį mažesnis.

galima nustatyti šviesumo lygius, kur didžiausias suryja kažkur apie 2 mA srovės, o mažiausias gal 600 uA, reikėtų pamatuoti vėl.  yra dar super eco rėžimas, kai veikia tik žadintuvas.

čia senas mano projektukas, bet reikia gi ką nors parodyti. štai kodas (sėkmės debuginant), o vėliau pridėsiu schemą (nors ji baisiai paprasta).  PORTB valdo LED elementus; PORTD valdo skaičius, mygtukus ir buzerį. dėl savo neapsižiūrėjimo ir neišmanymo buzeris veikia softvariškai, o mygtukų funkcijos atskirtos per diodą…

su tomis pakraunamomis baterijomis laikrodis gyvas išlieka apie 1-2 savaites super-eco rėžimu.

tikslumas priklauso nuo aplinkos, bet minutę per 2 savaites nenubėgdavo.

ką jam reikėtų padaryti, pritaisyti, tai normaliai primesti buzerį per pwm kanalą, prijungti normaliai mygtukus, taip padidinant funkcijų skaičių, prikabinti custom rėžimus, kurie įsijungtų nuo tam tikro laiko, pvz super-eco dieną ir tik naktį-ryte koks reikalingas. dar kad šeštadieniais-sekmadieniais neskambėtų.

tags: ,
posted in Mikrovaldikliai, Projektai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.