Vanilinis apšvietimas

Seniai jau ketinau padaryti ledinį apšvietimą. Taigi turimi laiptai veda į rūsį, o ten net dieną saulė nepašviečia ir tamsu būna lipti jais. 

Laiptai

Čia pirma tų laiptų dalis. Jau matosi paruošti apvadai ledams. Žemiau vaizdas iš arčiau, kaip jie atrodo iš priekio. Šie yra ilgieji, todėl dėjau 3 ledus, žemesnių pakopų apvadai yra trumpesni, jiems užteko ir 2.

iš priekio

Norint ledą įgrūst reikėjo gręžti 5 mm skyles, o kad tilptų dar apvadas aplink, papildomai 6-7 mm skylę, bet paliekant “mėsos” gale, kad neišlįstų kiaurai.  Toliau kaip atrodo iš vidaus.

iš vidaus

Kojų nenukarpiau, nes atseit gali per jas aušintis. Žinoma tiek ten tos šilmos susikaupia, kad viskas sudegt gali, bet tiek to :D

Galutinis vaizdas

žemyn1

aukštyn1

žemyn2

Išėjo toks kaip mėnulio šviesos (moon light) apšvietimas, gal kažkiek per mėlynas, nors ledai ir skaitosi balti. Paskutinėje matosi iš priešais esančios pakopos atslindanti šviesa, todėl paskutuniai laiptai tikrai gerai apsišviečia.

Įdomiausia, kad daugiausia laiko užtruko ne elektronikos darbai, tai laidų pravedžiojimas, apvadų paruošimas, ledų klijavimas-litavimas ir t.t. Tiesa dar nedariau jokio valdymo jiems, įjungiama per senajį jungiklį šviesai, o buvusi lempa atgal užmaitinama per kitą jungiklį.

Per juos leidžiu 10 mA srovę, o sumoje visa sistema vartoja mažiau nei 3 W energijos (per mėnesį apie 2 kWh jei degtų ištisą parą), čia jau įskaičiavus ant limituojančios varžos ir stabilizatoriaus tenkančius nuostolius. Padarius tinkamesnius keitiklius, turėtų išeiti geresni rezultatai.

o bet tačiau užsakovas liko patenkintas.

užsakovas

nebereikės letenų daužyti tamsoje.

Jiems nėra dar jokio valdiklio (įjungi dega – išjungi – nedega). Noriu padaryti, kad ne ištisai degtų, o įsijungtų tik praėjus jutiklį (IR jutiklį), ir įsijungtų ne bet kaip, o nuo tos vietos iš kur ateinama palaipsniui po vieną į visas puses. Liko tik padaryti ir įdiegti.

p.s. noriu vanilinių ledų

tags: ,
posted in Projektai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.