GSM signalizacija v1 (GSM alarm system)

Kai pagalvoju, kiek aš vargau prie šito daikto prieš 2 metus, tai net taip keista pasidaro. Čia prastūmiau savo baigiamajam darbui. Tikslai buvo trbt 2:

ėsti mažai srovės ir išgyventi iš mažo akumo bent 3 mėnesius (mažo motociklo akumo).

pranešti nuotoliniu būdu.

Žinoma svarbiausia kad ji tai ir atliko. Pirmą tikslą pilnai įgyvendinau, antrąjį irgi, tik ten pora kazusų ištiko, bet čia ne su pranešimu, o su per dideliu pranešimu :)

Programas dar rašiau ASM (ko dabar greičiausiai nebedaryčiau), dar ne visai tinkamai pasirinkau mikrovaldiklį, nes įgyvendinti papildomus feature jau pritrūkau flash`o. Dar naudojau tokį kodavimą be galo sudėtingą atrakinimui, kurio dabar greičiausiai tikrai nebenaudočiau (jis greičiausiai sudėtingesnis nei kad būna nuotolinis vartelių pultas kur nustatai kodą su pinais), bet kitus dalykus tai tikrai permesiu į naujesnę versiją (kuri tikiuosi išeis kada).

Taip ji atrodo iš viršaus, jau ir apdulkėti spėjo:

Tie laidai maitinti pultelį laikinai, originaliai turi būti 3 V ličio tabletinė baterija.

o taip “varinė” pusė:

Čia mano vienas iš pirmųjų gaminių (padėka audiodiy.lt už pagalbą gaminant PCB).

Kairėje pati centralė, dešinėje pultelis. Veikia siunčiant IR signalus. prijungiau siemens m55 (greičiausiai veiktų ir kiti telefonai). Schema turi 5 įėjimus: 3 skirti gaudyti “0″, vienas skirtas matuoti ar neatjungtas akumuliatorius, ir kitas dabar nepamenu ką gaudo, bet atrodos raktelio pasukimą (aka spynelės išlaužimą). Yra 3 valdomi išėjimai (iš schemos išlituoti irf n-mosfetai). čia kam nors nepaleisti skirti ar kokiems posūkiams pamirksinti…

Idėja buvo atseit integravus valdyti kai kuriuos feature žinutėmis. pavyzdžiui numerių keitimas kuriuos naudos. čia jei telefoną originalų.

Jei kas nors tikrai ryšis ją kopijuoti, tai įkelsiu schemą, pcb ir heksus, bet jau bus ant pačių rizikos (na iš tikro rizika tokia, jog nepavyks išjungti kol jums neprisiskambina, čia toks feature išėjo).

Į klausimą kodėl aš jos neįsidiegiau į savo dvirAtį, nes ji tam ir buvo ruošta, tai atsakau: taip istoriškai susiklostė.

tags: , , ,
posted in Elektronika, Mikrovaldikliai, Projektai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

1 Comment to "GSM signalizacija v1 (GSM alarm system)"

  1. Jacoby wrote:

    I thank you humbly for shnraig your wisdom JJWY

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.