Stiprintuvas TDA7375

Taigi eksperimentavęs su opampu, susikibdžiau negalingą stiprintuvėlį automobiliui. šis toks kaip tik būtų galinėms kolonėlėms siūbuot.

Mikroschema atseit atiduoda 22 W 4 Ohm apkrovai. Atrodo mažai? iš tikro ši mikroschema (ir daugelis jos atmainų) sėdi vos ne kiekvienoje automagnetoloje ant kurių išdidžiai būna užrašyta 4 x 50 W, na kartais pasikuklina ir užrašo 4 X 45 W. Sneaky…O iš tikro ji tegali gražiai išgroti 18-22 W. Bet negi 2 kartus mažesnį skaičių rašysi ant panelės. Todėl gamintojai nusprendė, kad jų pirkėjas yra pusprotis, kuris klausosi nesveikų sukuriamų iškraipymų ir tuo didžiuojasi. Taigi parašyta 4 X 50 W!!!

Kas netingi gali pasiskaičiuot.

Išsimėginau ant breadboard`o kaip groja. Na groja kažką ir perkėliau ant viską ant pcb:

Su elementais iš viršaus:

Iš varinės pusės:

Su radiatoriuku:

Na ką galiu paporint. Stiprintuvo pusė beveik visa daryta pagal datasheet`ą. Tik gal pora kondensatorių daugiau uždėjau ant maitinimo. Ir dar reikėjo vieną takelį nuvesti kitaip, tai nėra kritinė dalis, bet gal 0,00000001% iškraipymų būtų mažiau. gal…

Pirmas išbaigtas stipriakas, pamoka išmokta, dabar beliko rimtesnį pasidaryti normaliam grojimui.

tags: , , ,
posted in Elektronika, Stiprintuvai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.