Stiprintuvas TDA7294

Pagaliau dedu žingsnelį prie mašininio stiprintuvo gamybos. Išsirinkau šiokas tokias mikroschemas stiprinimui. Ėmiau TDA7294, tai gana patvarios, gebančios išspausti 60W RMS ant 4R varžos su 0,5% iškraipymais.

Daryčiau iš LM3886. Šitos dar geresnės. Buvau ir nusipirkęs vieną išmėginti, o, bet, tačiau nesupratau kodėl, bet neveikė, nors ir jungiau pagal schemą, bet tik saugiklis nudegė maitinimo. Pasirodo nudegęs tranzas išėjimo ir teko išmesti. Pinigai į balą. Ir nesupratau ar aš ten pridirbau ar jau gavau tokią netikusią. Tai nusprendžiau kitam kartui imti pigesnes. TDA7294 dvi išeina už vienos LM kainą. Pirma išmėginau ant maketinės plokštės. Surinkau pagal aprašymą, tik šiek tiek padidinau stiprinimą, vietoj 22kR naudojau 30kR varžą stiprinimo dalyje, ir nedėjau snuberio grandinėlės, nes atseit ji skirta prie mažesnės įtampos. Na gal nesusigeneruos per aukšta įtampa… Visus mute/standby prijungiau tiesiai prie maitinimo, nesukdamas per daug galvos. gal ir ne geriausias sprendimas, bet et… Keitiklis išsijunginėja, tai pagalvojau, kad nebūtinas bus šitas papildomas daiktas.

Geras daiktas ta maketavimo plokštė.  Sugrūdi sugrūdi ir žiūri ką turi. Prijungiau maitinimą iš senojo stiprintuvo keitiklio, kuriam srovę daviau iš kompo maitinimo bloko. Sumoje gavosi 2 SMPS maitinimai, bet dėl to nepasijautė kažkokio pablogėjimo (garse).

Jungiau tiek 4R kolonėles, tiek 8R, groja man gerai. Visiškai išjungus garsą (įėjimą duodant 0), nesigirdi jokio šnypštimo, urzgimo ar dar kokio nors negerumo.  Paleidus garsiai – garsiai ir groja. Visiškai pakankamai kiek man reikia.

Toliau sumaketavau PCB, ją gaminau ir t.t. Taip ji atrodo iš viršaus:

Radiatoriukas ten tik bandymams, ar vis dar groja kaip ant maketinės. Dabar tik nežinau ar reikėtų dar gamintis preamp`ą ar ne, nes leidau kaip ir iš savo mp3 grotuvėlio, kuris daug įtampos kaip ir neduoda, bet čia gal klausimas ateičiai. Snuberiui jeigu kas dar liko nemažas plotas po dešine. Dar reikia arba sugalvoti kaip reikės prijungti maitinimo laidus (tos 3 skylės) nes nepasimatavau dydžio ar tiks. na bet čia menka bėda.

Vaizdas iš apačios bus vėliau, kai būsiu tikras jog viską galima supakuoti į korpusą ir jau jau gros…

Kokios bėdos iškyla toliau. Pirma tai korpusas, nes šitos mikroschemos stovi stačiai, o korpuso aušinimo padas yra pasviręs, todėl teks daryti išlenktą šilumos pernešimą. Manau lankstysiu aliumo skardą ir dėsiu kelis sluoksnius. Kaip seksis bus matyt. Toliau truputėlį buvo neramu ar kondensatoriai tikrai tilps pagal ūgį, nes jie visgi 27 mm. Bet taip pridėjus ir iš toli pažiūrėjus atrodo, tilps. viskas kolei kas einasi neblogai.

Liko surasti nedarbingo laiko nuveikti gerą darbą. Jei gerai viskas seksis, tai mąstau tokį pasidaryti ir kambary, kad grotų. 8R kolonėlių sutiltinus, jau galima būtų ir išprotėt nuo garso. Reikėtų tik gero maitinimo bloko ir žinoma kolonėlių atitinkamų.

tags: , ,
posted in Elektronika, Stiprintuvai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.