OV9650 camera driver

Kuriama sistemėlė mokės filmuoti aplinką ir ją analizuoti. Šiam tikslui prijungiau kamera prie mikrovaldiklio ir prasidėjo…Tai Omnivision OV9650 modelis. neblogas, bet ir ne idealus, nes galėtų ji atiduoti vaizdą RGB paprastu rėžimu, bet tiek to, tiks ir YUV (YCbCr).

Duotuose nuorodose galima rasti aprašymus ir kitokios infos.

Prijungiau ją prie STM3210E-EVAL plokštės ir mėginu pakomunikuoti.

Kokios iškilo problemos:

Kamera dirba ne I2C protokolu, o savo SCCB protokolu . Jis atseit panašus į I2C, bet kažkodėl su aparatine STM32 įranga niekaip nenorėjo dirbti. nu niekaip. teko bitbanginti… ir iš banginau aš jį. bet vis tiek liko mistika, kodėl neveikia, nes būtų galima padaryti daug geresnį softą.

Kita problemėlė, kad ji galėjo ir tikrai mokėti atiduoti RGB565, nes tada galėjau tiesiai šerti į LCD, bet taip darant gaunami gražūs vaizda:

po tolimesnių pažaidimų gavau kiek geresnį vaizdą:

Bet vis tiek ne idealu. Deja daugiau nuotraukų neturiu, bet vaizdą ji jau rodo “pakenčiamą”, bent į realybę neša. Kadangi ją iš manęs pasiskolino, tai įkelsiu vėliau jos sugebėjimus, bet iš tikro tai ji tikrai gera, pagalvojus nesudėtingas prijungimas, komunikavimas, skirtingai nei koks būtų USB. Tik gal pastarajam laidų mažiau reiktų: visų 4…

mano didieji vargai padėti čia

tags: , , , , , , ,
posted in Elektronika, Mikrovaldikliai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.