ARM + eclipse + codesourcery gcc

Po kvailo atollic atnaujinimo prisidėjus itin erzinančių langų ir laikmačių, nusprendžiau, kad tikrai gana yra gana. (su 1.4 versija dar buvo galima gyventi, bet su 2.0.1…

Tad nusprendžiau pagaliau susikonfigūruoti programavimo aplinką sau.

Pirma paieškojau kaip kiti tai yra padarę.

Aiškiausiai aprašantis puslapis, tiesa jame reikėjo pridėti savų modifikacijų, nes ne viskas taip paprastai susiderino. ten keli pavadinimai bei vietų nurodymai. čia daugiausia dėl naujesnės eclipse. dar nereikėjo keisti kompiliatorių, jei bus įsidiegti plugin`ai eclipse arm (punkto Click Select Tools.. and add the GCC Assembler with Add tool–> nebereikėjo)

flash įkėlimui naudoju st-link utility, kuri dabar jau išėjusi 2.0 versija, nors gerai veikė ir senesnė. Kaip supratau, nėra butinybės kurti bin failo, nes stlink utility moka įkelti ir hex, nes ten reikia su eclipse projektu pažaisti, kad sukurtų reikalingą failą.

ko iki galo nesuprantu, tai flash failo sukūrimo procedūros (stm32_flash.ld) nes 0×0800 0000 įkelia nuorodą į RAM atmintį. ir startup bylą įkėliau iš ”\CMSIS\CM3\DeviceSupport\ST\STM32F10x\startup\gcc_ride7″ ir taip pat vis dar teko galūnę pakeisti į didžiąją “S”.

dar neišsiaiškinau iki galo, kaip programą ne į flash įkelti, o į RAM ir iš jos paleisti, bet čia tokios smulkmenos.

šitas įrašas nėra “tutorial” kaip sukonfigūruoti, bet tik  gairės, kad įmanoma sistemą susikurti, nors teks truputėlį pavargti.

tags: , , , ,
posted in Bendri, Elektronika, Mikrovaldikliai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.