Kada žmonėms ne vienodai rodys?

Kas mėnesį “Vilniaus Energija” atsiunčia sąskaita. Žinoma už vasarį sąskaita buvo didelė, nes namas suvartojo daug energijos jam šiltam palaikyti.
Bet įdomu yra ne šis skaičius, o papildomame lape esanti informacija apie visą namą. O čia ir prasideda…

Šiluma šilumai, bet yra ten toks įrašas, kaip kiek žmonės deklaravo suvartoję karšto vandens ir kiek iš tikro namas suvartojo ir vasarį name skirtumas susidarė virš 60 m3 karšto vandens. Šį skirtumą žinoma turi padengti, nes tai yra nemaža suma (21Lt * 60 = 1260 Lt). “VE” tikrai nemokės už šį nuostolį, už tai sumoka visi gyventojai. (Name 55 butai, tai kiekvienam vidutiniškai dar prie sąskaitos vienas kubas ant galvos). Yra tikimybė, kad tikrai kažkas neuždeklaravo kubo, bet tai gal tepadarė 20%, bet tikrai ne visi. Įdomi vieta dar ta, jog deklaruota yra ne sveikas skaičius, o po kablelio, kas reiškia, kad yra name vartojantys pagal normatyvus. Liko sužinoti ar nebus tai kokia name esanti kirpykla.

Namo administratoriui visiškai vienodai rodo, nes jis tik nurašo skaitiklius ir nieko daugiau nedaro. “VE” tik gali pasakyti, jog faktas, kad trūksta vandens. Sužinoti ar visi turi skaitiklius nepavyko, nes “VE” atseit neturi duomenų. Absurdas…

Lieka toliau ieškoti, kaip čia yra… Negi gyvenu tarp vagių? :( Kas įdomiausia tai žmonėms tikrai vienodai rodo, kad iš jų paima pinigus už nieką baltoj dienoj.
Žinoma gaunantys visokias kompensacijas tikrai gali nusispjaut, nes už tai sumokės “kiti”, t.y. dar kartą tie patys dirbantys kaimynai. Išsikerojęs socializmas akivaizdžiai neskatina ūkiškumo žmonėse.

O kaip jūsų gyvenamame name? ar matote kokių neatitikimų, kaip sprendžiate?

posted in iš kitos operos by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

2 Comments to "Kada žmonėms ne vienodai rodys?"

  1. mindogas wrote:

    Jei atmestumete tai kad yra nelegaliu vartotju tarkime kazkas (ne vienas zinoma) tiesiog neregistruoja skaitikiu parodymu ir taip kaupia dar nedeklaruota skola. Tokiu atveju ar visiems vartotojams bus grazinti pinigai uz tuos 60 kubu kuomet virtualus skolininkas deklaruos ir susimokes? :D Manau ne.
    Na bet greiciausias variantas cia yra kad kazkas nuo gyvatuko pasijunge dusa, skalbenke ir dar daug ka ir patogiai gyvena.

  2. admin wrote:

    Gerai dabar tai, kad sudėjo nuotolinio nuskaitymo ir dabar skirtumas nebebūna virš 10 kūbų. sakyčiau pažanga

    Ir jei neklystu, tai kai buvo perdeklaravimas, tai tikrai grįžo kažkiek pinigų “gyvatuko” sąskaita, bet abejoju ar visi, kurie buvo nusukti

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.