Benzino purkštukų testavimas / Testing gasoline injectors

Blogai pradėjo važiuoti mašiniukas, tai teko paieškot sliekų.

Vis mesdavo klaidą (misfire) važiuojant benzinu, ko niekad nebūdavo su dujomis, nors ir bandžiau pakeisti žvakes, kuro filtrą, tačiau be geresnių rezultatų. Tai sugalvojau patikrinti purkštukus.

Pirma bandyta tiesiog nuimti ir pažiūrėti ar išvis kažką purškia. Vizualinė inspekcija nedavė norimo rezultato, nes buvo panašu, kad visi kažką purškia (skirtingai nei matytas vaizdelis per youtube, kur purkštukai visiškai užsikišę, prirudiję ar dar kas ten įvykę). Taigi teko pasikonstruoti testavimo įrangą, kurios pagalba būtų galima patikrinti, ar yra kažkoks skirtumas tarp pačių purkštukų.

Įranga: ant devboard greitai sumečiau: avr t2313, lcd 16×2, 4 mosfet ir reset mygtukas

Kitoje versijoje (jeigu prireiktų) greičiausiai jau bus su mygtukiniu valdymu, papildomais matavimais ir prijungimu su PC

Jungiama tiesiai nuo akumuliatoriaus, purkštukai valdomi per mosfetus. Benzinas (ar kitas skystis) paduodamas su 2-3 atm. slėgiu. Užbaigus purškimo programą, lyginamas kiekis.

Testas ir parodė, kad 3-čiasis purkštukas, visad pranešdavęs apie „misfire“ yra kažkoks kitoks, mažiau duodantis kuro tiek veikiant laisvų apsukų režimu, tiek važiuojant su „apkrova“. Buvo mėginta „pravalyti“ acetonu ir po keletos programos ciklų, skirtumai tarp purkštukų tikrai sumažėjo.
Tačiau vienas „bet“, nes išimėmus purkštukus iš pavadinkim „kolektoriaus“, tarpinės gumelės pasirodė susidėvėjusios, ko nebuvo matyti išėmus prieš valymą acetonu. Nori kuo geriau, o išeina kaip visados.

tags: , ,
posted in Auto/moto, Bendri, Elektronika, Mikrovaldikliai by admin

Follow comments via the RSS Feed | Leave a comment | Trackback URL

2 Comments to "Benzino purkštukų testavimas / Testing gasoline injectors"

  1. mindogas wrote:

    Tai manai, kad acetonas paėdė tą tarpinę? Realiai galvojant benzinas yra panašus skiediklis kaip ir acetonas, tai gal neturėtu pažeisti. Kaip ten bebūtu vistiek tą purkštuką butum keitęs, neišdegė tik pigus remontas :D

  2. admin wrote:

    Nežinau, tik spėliojau, nes po pirmojo išėmimo – pažeidimų nesimatė.

    Kaži ar užtektų tik tą vieną keist, nes kiti tada būtų ne į temą, pagal naująjį.
    Šiaip nepasakyčiau, kad pigiai bandyta, nes vargo tai daug teko įdėti. Vien kol įrangą pasidaryt (be šitos elektronikos). Čia jau labiau sportinis interesas ir patikrinimas. Kadangi važinėju dujomis (o iš tikrųjų dabar beveik visai nevažinėju) tai gal nelabai ir keisiu. Tik kiek gal erzina ilgesnis užsivedimas (įdomu kaip žiemą seksis).

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.