Saulės kolektorius (Solar thermal collector)

Žodžiu prireikė kažkaip įjunginėt/išjunginėti saulės kolektoriaus cirkuliacinį siurbliuką. Gal ir visai nebūtų reikėję daryti viso to, jei kartais cirkuliacinis siurbliukas nebūtų paliekamas dirbti per naktį ir taip atšaldoma talpykla.

Taip pat nutiko, jog šios sistemos hidroforo relė nustojo normaliai funkcionuoti, tai teko ir jos darbą perimti. Dėl dviejų hidroforų visiško nesinchroniškumo, reikėjo kažkaip sunormalizuoti slėgius, nes visa sistema turi savų ydų.

visos sistemos struktūra:

ukinis21

mano valdymo sistemos struktūra:

ukinis3

“gražiai ir saugiai” apipavidalintas valdymas:

img_7810

patys saulės kolektoriai su saugumiečiu:

kolektoriai

posto viršininkė:

img_7808

ekstremalūs slėgio davikliai:

img_7811

pačių temperatūros daviklių nerodau (elementarūs termistoriai), nes su jais iš tikro daugybė vargo. tiksliau su vienu tuo, kuris visada mirksta vandenyje. o bėda tame, kad jeigu pramuš izoliaciją, sistema visada galvos, jog talpykloje yra karštesnis vanduo ir niekada neįjungs sistemos dirbti. nors gal ir nėra jau taip blogai, jei naktį tai nutiktų, bent neatšaldytų jos.

Kodėl pasirinkta tokia sistema, o ne kitokia, gal dėl to, kad ne aš jos autorius, aš atsakingas tapau tik už automatinį valdymą.

Tokios sitemos priežastys:  talpykla yra kitame (ūkiniame) pastate nei kad boileris ir pati talpykla yra atvira ir NIEKAIP neišėjo ir neišeis užtikrinti jos sandarumo slėgiui, ji tik izoliuota, kad neišleistų šilumos į lauką.  jos viduje įmesti radiatoriai, kuriais atskiriamas šildomas vanduo nuo cirkuliacinio, kai pastarajį suka cirkuliacinis siurbliukas. Šilto vandens tiekimui yra vienas požeminis vamzdis, kuriuo keliais perjungimais yra atliekamas ir užpildymas.

Valdymo sistema:

attiny2313, varomas 4MHz kvarcu. pajungti du NTC termorezistoriai, ant vidinio komparatoriaus. mygtukas, slėgio davikliai, LEDai bei išėjimo valdymai pajungti kaip paprasti IO pinai. Cirkuliacinis vairkliukas bei hodroforas valdomas relėmis, komutuojant 220 VAC. sistema maitinama per skiriamąjį trafuką, kuris gamina 10VAC, o už lygintuvo kažkur 13-14 VDC. Per L7805 užmaitinta attiny2313.

Mygtukas skirtas cirkuliacinės sistemos įjungimui/išjungimui.

Ateities planai:

kai bus laiko/noro, reikia pridėti lygio matuoklius (min-max), pridėti temperatūros daviklį į vandenį ir temperatūros atvaizdavimą ant 7segm matricos. Bei reikia žvalgybininkų išvijimo metodikos, nes posto viršininkė skundžiasi jų keliama netvarka.

Leave Your Comment

 
Copyright © freshmake85

Powered by Wordpress.

Design by Bingo - The Web Design Experts.

Creative Commons licenzija
Code, images, text, sound, video by http://freshmake85.myftp.org is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.